Adobe Lightroom Applicatie gratis beschikbaar op Android

08/03/2016 at 07:13 , ,

iPhone eigenaren mogen al sinds oktober van dit jaar genieten van de gratis versie van Adobe Lightroom – de applicatie die fotobewerking en het managen van grote fotocollecties in een interface samenvoegt – maar sinds kort kunnen ook Android eigenaren gratis gebruik maken van de applicatie.

Management en Bewerking in een

De 1.4 update van Adobe Lightroom zorgt ervoor dat ook iedereen zonder een Adobe ID gratis de applicatie op zowel iOS als Android kan gebruiken. Als je gebruik wilt maken van de synchronisatie opties is het nog wel nodig om je met een Adobe ID aan te melden binnen de app.

Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld bewerkingen die je op je tablet (of smartphone) uitvoert automatisch worden gesynchroniseerd met de bijbehorende .RAW of .JPEG afbeeldingen op je desktop. Er wordt altijd een kopie gemaakt van de betreffende bewerkte afbeelding zodat het origineel bewaard blijft.

com.adobe.lrmobile982f002 com.adobe.lrmobile982f003

Met een Adobe ID krijgt men ook tijdelijk (30 dagen) gratis toegang tot alle functionaliteiten die het Creative Cloud softwarepakket te bieden heeft zoals de volledige versie van Photoshop, Illustrator en InDesign, maar ook synchronisatieopties tussen verschillende applicaties op verschillende computers.

Wil je na afloop nog steeds gebruik maken van de synchronisatieopties dan zul je een maandelijks bedrag opzij moeten leggen. Dit geldt overigens dus niet (meer)  voor de Lightroom applicatie.

Iedereen die in het bezit is van een Android smartphone met versie 4.1 of hoger kan de app HIER gratis downloaden en uitproberen, ook zonder een Adobe account aan te maken!

Reacties zijn gesloten