Aperture van Apple gaat verdwijnen, gebruikers worden overgezet naar nieuwe Photos App

05/07/2014 at 21:46 , , ,

Belangrijk nieuws voor iedere foto fanaat die op een Macbook of iMac werkt en gebruik maakt van Apperture. De fotobewerkingssoftware van van Apple zal namelijk niet verder worden ontwikkeld en elke vorm van ondersteuning zal dan ook binnenkort komen te vervallen. Apple laat weten dat fanatieke gebruikers volgend jaar over kunnen stappen naar de gloednieuwe Photos applicatie

1403889760

Photos App

In een interview met Techcrunch – een van de bekendste technologie blog op het internet – liet een woordvoerder van Apple weten dat het met de introductie de nieuwe Photo’s applicatie in de opkomende OS X update (Yosemite) niet meer nodig zal zijn om aparte fotobewerkingssoftware te ontwikkelen.

In de herfst van dit jaar moet OS X Yosemite uitkomen en dat is volgens de woordvoerder dan ook het moment waarop de ontwikkeling en ondersteuning voor Aperture komt te vervallen.

Wat precies de functionaliteit van Photo’s zal zijn is nog niet in detail bekendgemaakt, maar gezien het feit dat de software populaire applicaties als Aperture en iPhoto moet gaan vervangen zal het ongetwijfeld de basistaken van beide software pakketten kunnen vervullen.

iCloud integratie

Photo’s moet in ieder geval integratie bieden met iCloud waarmee gebruikers hun foto’s in de cloud-opslag van Apple kwijt kunnen, verder zullen functies zoals simpele autocorrectie van foto’s en crop en pan functies ook aanwezig zijn.

Voor die-hard fans die niet van Aperture af willen zal het nog steeds mogelijk zijn om het programma (ook in de Yosemite update) te blijven gebruiken, maar gezien het gebrek aan ondersteuning en toekomstige updates raadt Apple haar gebruikers aan om – wanneer het zover is – zo snel mogelijk over te stappen op de nieuwe Photo’s applicatie.

Reacties zijn gesloten