En dan nu: aan de slag met PaintShop Pro X5

24/12/2012 at 09:39

paintshopDe werkruimte van de laatste versie,  PaintShop Pro X5 is slechts een tikkeltje veranderd. Wanneer je voor het eerst werkt met PainShop Pro, kan een korte rondleiding toch geen kwaad.

De basis van de werkruimte is simpel: je werkt met drie tabs: manage, adjust en edit. De eerste is voor het beheren van je fotoarchief, de tweede tab is voor het snel aanpassen van afbeeldingen en bij de edit tab kun je helemaal losgaan op alle creatieve tools.

In het edit gedeelte vind je bovenin de verschillende menu’s en toolbars, bijvoorbeeld het met een druk op de knop opslaan of afdrukken van je foto’s. Aan de linkerkant is het toolpalet te vinden, met alle creatieve functies zoals het penseel, brush en snijfuncties. In het midden is de door jou te bewerken afbeelding groot te zien, onderin is een filmstrip zichtbaar waardoor je snel tussen afbeeldingen kan schakelen. Wanneer je er even niet uitkomt hoe iets werkt, vind je aan de rechterkant naast de layers, ook het ‘informatiecentrum’. Verschillende functies en toolbars kun je  ook naar eigen wensen verbergen of juist in beeld brengen.

Het is een kwestie van uitproberen, testen en nog meer spelen. De verschillende functies weet je in ni time te vinden. Het volgende filmpje geeft je nog iets meer informatie over waar je verschillende functies kan vinden.

Reacties zijn gesloten