Maak & toon je fotokunstwerken

22/08/2013 at 12:49 ,

1425777_41950996Van foto’s ware kunstwerken maken is tegenwoordig niet meer zo moeilijk met het bewerkingsprogramma Paintshop Pro. Sommige foto’s zijn met een kleine bewerking van het licht al snel bijzonder, met andere plaatjes kun je juist eindeloos experimenteren om tot een bijzonder resultaat te komen. Met het programma is het zelfs mogelijk om foto’s over te trekken of afbeeldingen zelf te tekenen. Deze ‘schilderdoeken’ zijn bijna niet van echt schilderwerk te onderscheiden. Digitaal kan er dus heel wat moois ontstaan.

Tekengereedschap

Met het speciale tekengereedschap in Paint Shop Pro wordt, zonder kwast en papier, toch het echte schilderwerk heel realistisch benadert. Je stelt zelfs een doektype in om het nog realistischer te maken. Ook het gereedschap kan zelf gekozen worden. Er kan gewerkt worden met olieverf, viltstift, krijt, pastels, kleurkrijt of kleurpotloden. Er is keuze uit een assortiment standaardpenseelpunten, maar het is ook mogelijk om zelf de penseelvariantie in te stellen. Met de kleuren valt vervolgens ook te spelen. Zelfs het mengen van kleuren of kleuren in elkaar over laten lopen is mogelijk. Wat de schildersdoeken bijzonder maakt, is dat er naast verf ook met bijvoorbeeld patronen en texturen gekleurd kan worden.

Deel de kunstwerken

Als je trots bent op het eindresultaat wil je dit natuurlijk delen met de rest van de wereld. Dit kan heel eenvoudig door de funtie delen via e-mail of sociale media in Paint Shop Pro. De kunstcollectie kan op deze manier bijvoorbeeld eenvoudig op Flickr gezet worden en met vrienden of de zelfs hele wereld gedeeld worden. Een andere manier is om de foto’s of afbeeldingen af te drukken in een album of op canvasdoek. Dat is vooral leuk als je foto’s in eenzelfde serie hebt, bijvoorbeeld een verzameling van verschillende bloemen. Zo verzamel je een collectie en sta je binnenkort misschien wel ergens te exposeren met een eigen gemaakte Paint Shop Pro kunstcollectie.

Reacties zijn gesloten