PaintShop pro X5

paintshop pro x5De nieuwste versie van PaintShop pro is de versie X5 en X5 Ultimate. Deze nieuwe versie biedt weer een groot aantal nieuwe en geoptimaliseerde tools en functies.

Nieuw

Nieuw is onder andere de integratie van sociale media (waaronder: Facebook, Flickr en Google+) en  gezichtsherkenning zodat je foto’s kan taggen en later makkelijk kan terugvinden. Naast het koppelen van je foto’s aan kaarten, biedt de functie Mijn reis delen de mogelijkheid je foto’s in een diapresentatie aan een interactieve kaart te koppelen.
Op het gebied van fotobewerking zorgen nieuwe tools voor nog creatievere resultaten. Zo kan je met het Verlooptintfiltereffect verschillende verlooptinten in kleur toevoegen om lensfilters te simuleren. Helemaal terug van weg geweest zijn ook de klassieke kleuren en contrasten in foto’s. De functie Retrolab speelt hier op in: je kan je foto’s een ouderwetse en klassieke uitstraling geven.

Verbeterd

Naast nieuwe functies, hebben de makers zich ook gericht op het verbeteren van al bestaande tools en gereedschappen.  De HDR-tools (High Dynamic Range) zijn geoptimaliseerd, waardoor een dieper contrast bereikt kan worden. Het importeren van penselen uit Adobe Photoshop is nu makkelijker en er is een nieuw waterverfpenseel toegevoegd. Op het gebied van gebruikersgemak is er een nieuwe Corel Gids toegevoegd met direct toegang vanuit de werkruimte tot instructievideo’s en studielessen.

Ultimate

Nog niet genoeg van de nieuwe functies? De Ultimate versie biedt naast een extra uitgebreide creatieve collectie met onder andere rechtenvrije achtergronden ook de REALLUSION Facefilter Studio 2.0. Deze nieuwe tool helpt je met het optimaliseren van je portretten. De Ultimate gebruiker kan net als in de voorgaande versie gebruik maken van de Nik® Color Efex™ Pro 3, maar nu met meer creatieve filters.

Eerst zien, dan geloven

Beelden zeggen in dit geval meer dan woorden, dit filmpje over PhotoShop Pro X5 geeft een korte impressie wat er met de nieuwe tools bereikt kan worden: