PaintShop Pro

painshop proCorel brengt al tientallen jaren software op de Nederlandse markt voor onder andere grafisch ontwerp. De internationaal opererende onderneming gaat voorop in de digitale mediawereld en ze bieden een ruim assortiment aan foto-, video en dvd-software.

Een van de pareltjes van Corel is PaintShop Pro: een professioneel fotobewerkingprogramma voor Windows. De gebruiksvriendelijke en betaalbare software wordt in twee versies uitgebracht, naast een basis versie is er ook een Ultimate versie. De basis versie is met name gericht op het eenvoudig bewerken en retoucheren van foto’s voor amateurfotografen. De Ultimate versie biedt daarentegen nog meer geavanceerde technieken speciaal voor professionals en gevorderde amateurs. Zo biedt PaintShop Pro vanaf de versie X4 Ultimate de fotografische filters van Nik® Color Efex™ Pro 3.0.

Corel staat voor software die makkelijk in gebruik is. Voor PaintShop Pro zijn daarom niet alleen tips & tricks verwerkt in de software, maar zijn er ook gratis bronnen met training en verdiepende informatie verspreid door de organisatie. De flexibele vormgeving van het programma bieden ook ruimte om tools, sjablonen en afbeeldingen naar eigen inzicht in te richten. Zo creëer je een eigen werkruimte voor amateur of professioneel gebruik.
Het gemak van PaintShop Pro zit hem ook in het upgraden. Wanneer je over een oudere versie van de software beschikt, koop je niet de volledig nieuwe versie, maar betaal je alleen voor de nieuwe functies van de vernieuwde versie.

Als fotograaf, zowel amateur als professioneel, heb je als doel de ultieme foto te maken. PaintShop Pro helpt je daarbij door de innovatieve tools in het programma. Zo kun je meerdere foto’s met verschillende belichtingsinstellingen met elkaar samenvoegen door de HDR-module (High Dynamic Range). Dat geeft dan weer meer diepte aan je foto’s.  In de nieuwste versie (PaintShop Pro X5), kun je met een handige klik je foto’s online delen met de hele wereld op onder andere Facebook.