Photoshop-concurrent Affinity komt dit jaar naar Windows

17/03/2016 at 07:32 ,

Goed nieuws voor alle foto fanatiekelingen die een Windows PC gebruiken maar niet vast willen zitten aan een Adobe Abonnement voor het gebruiken van Photoshop en Illustrator. Adobe concurrent Affinity komt dit jaar met een beta versie van zowel Affinity Photo en Affinity Designer voor Windows.

De fotobewerkingssoftware van Affinity kwam begin 2015 uit voor Mac en werd afgelopen jaar nog verkozen als beste Mac Applicatie van dat jaar!

Technische ‘uitdaging’

Volgens de ontwikkelaar van Affinity (Serif) wordt er al een langere tijd aan een Windows variant gewerkt van zowel Affinity Designer (Illustrator concurrent) en Affinity Photo (Photoshop concurrent) maar is er vanwege technische uitdagingen tot op heden nog geen openbare versie beschikbaar gemaakt.

Momenteel heeft het team intern een alfa-versie van beide pakketten zo goed als compleet werkend op Windows. Dit zou betekenen dat er ergens rond de zomer van dit jaar een openbare beta-versie zal worden uitgerold, aldus Serif. Windows gebruikers die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het (gratis) beta-programma kunnen zich op de Serif website aanmelden.

Photo & Designer

In principe hebben beide Affinity programma’s vrijwel dezelfde functionaliteiten zoals de Adobe concurrenten, maar een van de redenen dat Affinity als beste Mac App van 2015 werd verkozen is het nieuwe design en de workflow voor het bewerken van RAW bestanden (Photo) en Vector Graphics (Designer).

Volgens Serif zullen de Windows varianten exacte hetzelfde zijn als de Mac versies (zier video hieronder)

Reacties zijn gesloten